Gerrya stelt zich voor

Als laatste nieuwe Ideeënjager zal ik me ook nog even voorstellen. Ik ben Gerrya en ik houd niet zo van oppervlakkige dingen. Ik ben altijd op zoek naar diepgang, dus mezelf voorstellen veroorzaakt soms een kleine identiteitscrisis. Toch ga ik hier iets over mezelf schrijven.

Nadat ik mijn vwo-diploma haalde en een werkvakantie op Terschelling doorbracht, begon ik met de studie Religiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik vind het leuk om me te verdiepen in wat mensen drijft, wat ze geloven, waarom ze iets geloven en hoe zich dat uit in hun cultuur. Daarnaast ben ik heel breed geïnteresseerd in de mensheid en in religiewetenschappen kwamen kunst, cultuur, filosofie, psychologie, sociologie, antropologie en (cultuur)geschiedenis samen. De studie heeft me veel geleerd over beeldvorming en hoe de achtergrond van een wetenschapper diens blik kleurt. Meningen en feiten scheiden en op zoek gaan naar het echte verhaal is daarin erg belangrijk.

Tijdens mijn studie werd ik me steeds meer bewust van de klimaatproblematiek én van de leegloop van kerken. Ik wilde dat deze gebouwen de beeldbepalende status in hun omgeving behielden en ook wat duurzaamheid betreft mee konden gaan met de tijd. Met mijn studie religiewetenschappen had ik echter niet het gevoel dat ik veel voor deze gebouwen kon betekenen en ik zocht uit op welke manier ik ook inhoudelijk iets over gebouwen kon zeggen.  

Door deze interesse in gebouwen, die ik altijd al heb gehad, besloot ik toch weer eens te onderzoeken of ik niet alsnog bouwkunde kon doen. Met mijn vakkenpakket kon ik daar in eerste instantie niet beginnen, waardoor ik hier nooit meer naar heb gekeken. Ik kwam erachter dat de Hanzehogeschool de studies Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ordening had samengevoegd tot Built Environment en dat de eis voor Wiskunde B en Natuurkunde waren vervallen: de uitgelezen kans voor mij om toch nog bouwkunde te doen. Dus dat deed ik. Ik specialiseerde me zoveel mogelijk in duurzaamheidsstrategieën en monumenten/bestaande bouw en deed de minor Da Vinci. 

Ook de minor Da Vinci heeft me veel gebracht, omdat de minor proces gericht is, in plaats van resultaat gericht. Ik mocht zelf dingen gaan doen en fouten maken werd gestimuleerd. De minor die opleidt tot innovatieprofessional was precies wat ik nodig had om te ontdekken wat ik echt leuk vond: onderzoeken op een praktische manier, in plaats van puur theoretisch. Uit deze minor is uiteindelijk de Zindag ontstaan: een ochtend voor zingeving op een niet-religieuze manier, in samenwerking met het Humanistisch Verbond en gebaseerd op de Sunday Assembly. Kom gerust eens langs! We vieren het op de laatste zondag van de maand. 

Daarnaast heb ik me tijdens de minor ook verdiept in het beroep van de glazenier en ben ik begonnen met een cursus glas-in-lood, waar ik nog steeds enthousiast mee bezig ben. Ik had al eerder kennis gemaakt met de koperfolie techniek (Tiffany) en inmiddels heb ik ook een cursus brandschilderen gevolgd. Oude ambachten vind ik reuze interessant!  

Inmiddels al een heel verhaal, oppervlakkige informatie is niet zo m’n ding. Als Ideeënjager wil ik dan ook graag de diepte in. Dus zoek je iemand om mee te sparren, of heb je behoefte aan een filosofisch gesprek? Neem gerust contact met me op!