Eerste week van Niels

Hoi allemaal, ik ben Niels, 25 jaar oud en één van de nieuwe Ideeënjagers. In deze blog wil ik jullie iets over mijn eerste werkweek vertellen. Mijn eerste dag als nieuwe ideeënjager speelde zich op dinsdag af in het hoofdkantoor van Fijn Wonen in Heerenveen. s’ Ochtends leerde ik de andere twee Ideeënjagers Tobias en Gerrya kennen. Wij kregen ons eigen laptop, een boeket bloemen en een rondleiding door het gebouw. s’ Middags ben ik met mijn ouders en mijn vriendin naar mijn afstudeerceremonie geweest. Ik heb namelijk deze zomer mijn master in Society, Sustainability & Planning afgerond.

Tijdens mijn tweede werkdag was ik veel bezig met organisatorische zaken zoals het opzetten van mijn e-mailadres en de ‘Van Wijnen Sharepoint’. Verder hebben wij een voorstelronde met de nieuwe ideeënjagers gedaan en zijn we naar De Loskade en het Suikerunieterrein geweest.

Op mijn derde werkdag was ik een half uur eerder bij de Luchtstroom, omdat mijn vriendin om half negen moest werken. Toen was nog niemand op de Luchtstroom en ik zat in mijn eentje op kantoor. Dit vond ik ook wel een keer fijn, omdat het nog heel rustig was. De hele dag lang heb ik veel samengewerkt met Tobias en Gerrya. Wij hebben persoonlijke teksten geschreven voor de website en met zijn drieën een foto gemaakt voor het marketingteam van Fijn Wonen. Verder begonnen wij met het brainstormen voor ons eerste project. Dat wordt namelijk het opzetten van een eigen werkplek voor de komende maanden.

Vrijdag zijn Tobias, Gerrya en ik naar het ‘Let’s Gro evenement in het Forum geweest. Tijdens dit evenement ging het over hoe de toekomst van Groningen er uit kan zien. Verschillende exposities, discussies en colleges vonden plaats van vrijdag tot zondag. Ik vond een college met aansluitende discussie over taakdemocratie het meest interessant. Taakdemocratie is een vorm van democratie die in een tijd van crisis kan worden gebruikt. Verschillende partijen krijgen een stem en dragen, gebaseerd op hun sterkten, bij aan een oplossing. In ons voorbeeld probeerden wij een oplossing voor de tegenwoordige groeiverslaving in Groningen te vinden. Wij brainstormden welk rol de overheid, de burgers, de bedrijven, de wetenschap en cultuur/onderwijs kunnen spelen.

Ik was al van tevoren erg geïnteresseerd in het vinden van alternatieven voor de constante focus op economische groei. Daarom was ik blij dat dit onderwerp ook tijdens de discussie aangesproken werd. Wij als nieuwe Ideeënjagers mogen ons eigen persoonlijke project kiezen en ik denk dat de dag bij het Let’s Gro evenement mij daarbij gaat helpen. Ik ben erg benieuwd wat wij samen in de komende maanden gaan beleven.