DE SFEERBIBLIOTHEEK VAN DE TOEKOMST

Ben je student en zit jij je thuis stierlijk te vervelen? Heb je Netflix uitgespeeld en ben je toe aan iets anders? Wij hebben iets voor je!

Het Coronavirus houdt de wereld in zijn greep en ook in Nederland zijn de gevolgen enorm. Kantoren zijn dicht, evenementen zijn afgelast en de meeste mensen zitten thuis. Ook voor studenten zijn de gevolgen verstrekkend en vallen er projecten weg. Nu wil het geval dat de Ideeënjagers dringend je hulp nodig hebben bij een toffe opdracht. Dus denk jij, ik kan wel een leuke uitdaging gebruiken? Lees dan verder!

  • Studeer jij en ben je op zoek naar een opdracht voor de komende weken?
  • Verveel je je thuis en wil je meewerken aan een leuk project waarbij jouw bijdrage echt het verschil maakt?
  • Vind je gebiedsontwikkeling interessant en wil je hier meer over te weten komen?
  • Ben je al voorzichtig aan het nadenken over wat je na je studie wil gaan doen en wil je weten hoe het is om als Ideeënjager te werken?

Neem dan contact met ons op en help ons mee!

OPDRACHT OMSCHRIJVING

De Ideeënjagers houden zich bezig met de leefomgeving van de toekomst, waarbij de behoefte van de mens centraal staat. Omdat iedere bewoner anders is en andere wensen heeft, zal de ideale leefomgeving er voor iedereen anders uitzien. De Ideeënjagers willen een methode ontwikkelen waarmee, afhankelijk van iemands behoeften, de ideale leefomgeving kan worden vormgegeven. Dit willen wij doen aan de hand van een bibliotheek met sfeerbepalende elementen.

Een lege straat met standaard woningen is vrij saai. Het zijn de bomen, de bankjes, de lantaarnpalen en de mooie geveltjes van de huizen die de sfeer van de buurt bepalen. Deze zogenaamde sfeerbepalende elementen willen wij in kaart brengen en koppelen aan iemands persoonlijke voorkeuren.

Wij zijn op zoek naar studenten die met ons een onderzoek kunnen uitvoeren en daarbij een bibliotheek met sfeerbepalende elementen kunnen aanleggen op basis van persoonlijke behoeften.

Behoefteonderzoek

Wij als Ideeënjagers hebben zelf onderzoek gedaan naar de behoeften van mensen. In dit behoefteonderzoek kunnen mensen afhankelijk van hun behoeften worden ingedeeld in een bepaald segment. Houd je van privacy of ben je liever onder de mensen? Ontdek je graag nieuwe dingen of hou je vast aan wat je kent? Op basis van dit soort voorkeuren kan iedereen worden ingedeeld in een bepaald segment. De studenten zullen inzicht krijgen in deze segmenten, zodat het per segment duidelijk is wat de behoeften van die doelgroep zijn.

DE OPDRACHT

  1. Iedere student krijgt één segment toebedeeld en ontvangt alle benodigde informatie om een goed beeld te krijgen van de behoeften van de doelgroep van dit segment (We werken in dit onderzoek met 4 segmenten).
  2. Op basis van de behoeften/voorkeuren van dit segment maakt de student een moodboard. Het moodboard laat zo goed mogelijk de sfeer zien die bij de doelgroep past op verschillende elementen.
  3. Vervolgens begint het samenstellen van de bibliotheek. Houd je segment in het achterhoofd en ga op zoek naar elementen in het straatbeeld die passen bij jouw segment. Kijk daarbij ook naar het moodboard dat je hebt gemaakt en probeer deze te ontleden. Verzamel foto’s van bankjes, perkjes, gevels, street art, etc. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Google Street View en maak screenshots, of zoek naar (rechtenvrije) foto’s.

Waarom zou je meehelpen?

Het onderzoek en de bibliotheek zijn van groot belang bij het ontwikkelen van toekomstige woongebieden. Deze bibliotheek gaat later in meerdere projecten ingezet worden en het biedt je de kans om mee te helpen bij iets dat écht toegepast zal gaan worden. Het is een mooi project om kennis te maken met de Ideeënjagers, wat wij doen en hoe wij te werk gaan. Ook is het een mooie kans om wat meer wegwijs te worden met gebiedsontwikkeling op een andere manier dan regulier.

HEBBEN WE JE INTERESSE GEWEKT?

Mooi! Aarzel niet als je mee wil doen en vul onderstaand formulier in! Wij bekijken je aanmelding en nemen zo snel mogelijk contact met je op zodat je hopelijk snel aan de slag kunt.