De wooncoöperatie

Persoonlijk project van Niels

De wooncoöperatie is één woonoplossing voor het woningtekort, die al succesvol is in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Dit is een vorm van collectief wonen waarbij de bewoners zelf voor de bouw, het beheer en het bestuur van hun gebouw zorgen. De wooncoöperatie verhuurt vervolgens de woningen aan hun leden. Door het collectief eigenaarschap zijn de woningen beschermd van speculaties op de vrije markt, wat wonen op de lange termijn betaalbaar maakt. Binnen een wooncoöperatie vormen de leden een grote gemeenschap op basis van kernwaarden zoals solidariteit, duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze kernwaarden kunnen verschillen per groep.

De financiering van een wooncoöperatie is de grootste belemmering tijdens het opstarten. Daarom onderzoek ik, hoe je een project binnen de gemeente Groningen zou kunnen financieren. In de komende tijd ga ik een concrete businesscase opstellen voor hoe de eerste wooncoöperatie binnen de gemeente Groningen gefinancierd zou kunnen worden. Verder wil ik voor geïnteresseerden een informatieavond gaan organiseren.

Heb je interesse in een informatieavond over wooncoöperaties of wil jij met me mee denken? Stuur dan gerust een e-mail, bel mij of vul mijn enquête in!

E-mail: niels.kueck@ideeenjagers.nl

Telefoon: +31633039152

Details case:

  • Categorie: Persoonlijk project

  • Datum: 2022-lopend

  • Uitgevoerd voor: Ideeënjagers

Heb jij een idee waarbij je hulp kunt gebruiken?