Persoonlijk Project Helma

Om van een kale ruimte een echt fijne en bruisende leefomgeving te maken, is meer nodig dan alleen maar huizen. Mensen maken een plek wordt er wel eens gezegd. Het is bewezen dat je pas een echt goed gevoel bij een plek krijgt als je hier zelf een steentje aan kan bijdragen of een mooie herinnering hebt aan de plek. Heeft iemand tijd over en houdt deze persoon van tuinieren? Zorg dan dat er een plek komt op het kale grasveldje in de woonwijk voor een moestuin. Voor iedereen is er wel een plekje te creëren en zo wordt de woonwijk/stad teruggegeven aan de bewoners. Er ontstaat een community en een vibe in de woonwijk gekoppeld aan de plek, zo creëer je een plek waar mensen graag willen wonen of bezoeken.

Om dit te normaliseren in een woonwijk, maak ik een stappenplan. Er zijn al zoveel voorbeelden om placemaking toe te passen. Waarom zou je dat niet standaard meenemen in een plan en hier ook geld voor beschikbaar te stellen? Want een fijne plek om te wonen, levert ook weer geld op. Dit kan dan van tevoren al worden meegenomen in de kosten en je kunt het zo klein of groot maken als kan.

Tijdens het ontwikkelproces is er eerst zelf getest hoe placemaking kan worden toegepast. Dit is op de kavel gedaan, waar de Ideeënjagers werken: De Luchtstroom. Daar werd bijvoorbeeld al snel duidelijk hoe gemakkelijk en goedkoop het kan zijn om een betonplaat meer kleur te geven.

Heb jij nou een gaaf idee of vind je dit een tof onderwerp om over te praten onder het genot van een koffie? Stuur mij dan een berichtje.

Details case:

  • Categorie: Persoonlijk Project

  • Datum: 2018-2019

  • Uitgevoerd voor: Ideeënjagers

Heb jij een idee waarbij je hulp kunt gebruiken?