PERSOONLIJK PROJECT CASPER

Door de verstedelijking is er steeds minder ruimte voor groen in de stad. Dit heeft allerlei negatieve consequenties, omdat groen vele positieve effecten heeft op de omgeving die vaak noodzakelijk zijn voor een leefbare stad. Naast de impact van groen op het klimaat en milieu, is ook de psychologische invloed ontzettend belangrijk. De waarneming van groen, oftewel het kunnen zien van bomen, planten en andere natuurlijke elementen, heeft een rustgevend effect en helpt je bij te komen van alle prikkels van de drukke stad.

Als Ideeënjager werk ik gedurende twee jaar aan mijn persoonlijk project. Voor mijn persoonlijk project kijk ik hoe ik natuurlijke elementen kan integreren in de bouw door een “groene module” te ontwikkelen. Nu worden natuurlijke elementen zoals groene daken en verticale tuinen vaak achteraf nog op een gebouw bevestigd, maar is er tijdens het ontwerp en de bouw niet echt rekening mee gehouden. Dit zorgt ervoor dat het groen vaak niet optimaal kan gedijen, omdat de omstandigheden niet optimaal zijn. Door groen beter te integreren en vanaf het begin van het ontwerp- en bouwtraject mee te nemen, wil ik een module ontwikkelen waarbij het groen optimaal kan groeien en daardoor ook minder onderhoud nodig heeft.

Met de groene module wordt er in huis een rustpunt gecreëerd voor mensen in stedelijk gebied die anders geen toegang hebben tot een stukje natuur.

Details case:

  • Categorie: Persoonlijk Project

  • Datum: 2019 – 2020

  • Uitgevoerd voor: Ideeënjagers

Heb jij een idee waarbij je hulp kunt gebruiken?