Mens-natuur relaties

Mens-natuur relaties

Stedelijke ontwikkeling en modernisering, hoewel vaak gezien als een teken van vooruitgang, hebben in veel gevallen ervoor gezorgd dat wij ons minder verbonden voelen met de natuur. We zijn de natuur gaan zien als een plek om te bezoeken, niet als iets waar we onderdeel van zijn. Deze afnemende verbondenheid heeft niet alleen invloed op onze fysieke omgeving, maar heeft ook diepgaande gevolgen voor ons welzijn en de duurzaamheid van de planeet. Bossen worden weggevaagd, dierensoorten worden uitgeroeid en hele ecosystemen worden vernietigd. 

Als onderdeel van mijn persoonlijk project wil ik proberen te begrijpen hoe mensen in verschillende delen van de wereld met de natuur zijn omgegaan. Kijk bijvoorbeeld naar hoe inheemse gemeenschappen leven. Zij leven al duizenden jaren in harmonie met de natuur. Ondanks dat inheemse gemeenschappen slechts vijf procent van de wereldbevolking beslaan, beschermen ze wereldwijd maar liefst tachtig procent van de overgebleven biodiversiteit. Hoe doen ze dit? Welke ziens- en handelswijzen hebben hieraan bijgedragen? En als we net zoals inheemse volkeren weer in balans met de natuur zouden leven, hoe zou de wereld er dan uitzien? Dat zijn vragen waar ik de komende tijd mee aan de slag ga! 

Wil jij na het lezen van bovenstaande informatie meer weten over mijn project? Of ben je enthousiast geworden en wil je met me meedenken? Stuur mij dan gerust even een berichtje!

Details case:

  • Categorie: Persoonlijk project Tobias

  • Datum: 2023-lopend

  • Uitgevoerd voor: Ideeënjagers

Meer weten over mijn project? Of ben je enthousiast geworden en wil je met me mee denken? Stuur mij dan gerust even een berichtje!