Behoefteonderzoek2023-11-29T12:57:08+01:00

Behoefteonderzoek

Hoe richt je de leefomgeving van de toekomst zo in dat de bewoners er blij van worden? Het is natuurlijk niet mogelijk om alle mensen in hokjes te stoppen, maar op grotere schaal hebben wij een methode ontwikkeld, waarmee we verschillende doelgroepen kunnen onderscheiden. Om de (woon)behoeftes van mensen in kaart te brengen, baseerden wij ons op andere methodieken, namelijk het BSR Model, Motivaction en de Piramide van Maslow. De Ideeënjagers methodiek krijgt vorm als het Segmentenwiel, gebaseerd op een viertal uitersten van behoeften: vrijheid versus controle en individueel versus groep. Door middel van de behoeften van de verschillende segmenten kunnen wij de leefomgeving zo inrichten, dat zij zich er thuis voelen. Er zijn specifieke voorkeuren voor elke doelgroep die maken dat zij zich ergens op hun plek voelen. Andersom kunnen wij ook de geschikte doelgroep vinden voor een specifiek project. Wanneer ergens gebouwd wordt met een specifieke doelstelling, kunnen wij de juiste doelgroep selecteren die aansluiten op het doel.

Relevante projecten

Laat ons je doelgroep in kaart brengen!

Behoefteonderzoek2023-06-29T11:59:13+01:00

Om meer inzicht te krijgen in welke behoeften mensen hebben in de wijk zijn wij ons eigen behoefteonderzoek gaan ontwikkelen. Er is al veel online te vinden, maar net niet wat wij wilden weten. Wij stoppen mensen graag in hokjes om zo een beter beeld te krijgen van wat jij nodig hebt in een wijk. De verschillende hokjes zijn segmenten genoemd. Wil jij weten in welk segment jij valt? Lees dan vooral verder!

 Behoefteonderzoek

Teach your family to have an healthy relationship with food.

Details project:

Categorie: Behoefteonderzoek
Start project: Doorlopend

Bekijk hier de laatste updates van het behoefteonderzoek

  • Enquete behoefteonderzoek
    De Ideeënjagers doen onderzoek naar de leefomgeving van de toekomst en hierin staan de behoeften van de mens op één. Om hier een beter beeld van te

Het Ideeënjagers behoefteonderzoek

Wat maakt nou dat jij gelukkig bent in de wijk? Wat heb jij nodig? Wat vind jij belangrijk? Allemaal vragen die de Ideeënjagers hadden tijdens het in kaart brengen van de wijk van de toekomst. Om hierachter te komen en data te kunnen verzamelen is een eigen doelgroepenonderzoek ontwikkeld. In dit onderzoek wordt iedereen in hokjes gestopt. Deze hokjes noemen we de segmenten. Deze methode is uniek, en geeft een ander perspectief op bestaande onderzoeken. Voor dit doelgroepenonderzoek zijn verschillende methodieken als inspiratie gebruikt, namelijk het BSR Model, Motivaction, maar ook de Piramide van Maslow. In ons geval is dit een segmentenwiel geworden, gebaseerd op een viertal uitersten van behoeften: Vrijheid vs. Controle en Individueel vs. Groep. Een voorbeeld is segment 8, waarbij de pijler ‘Vrijheid’ staat. Bij segment 8 is elke dag open. Mensen die in segment 8 vallen zijn echte levensgenieters, impulsief en een beetje chaotisch, met een vrije geest.

De behoefte van de mens staat bij ons centraal en aangezien iedere bewoner anders is en andere wensen heeft, zal de ideale leefomgeving er voor iedereen anders uitzien. Daarom hebben we het segmentenwiel gekoppeld aan een behoefteonderzoek met als vraag: ‘Wat is jouw ideale leefomgeving?’ Op basis van de resultaten heeft elk segment nu ook zijn ideale leefomgeving omschreven. In deze vorm krijgt elk segment een eigen identiteit. Wil jij weten in welk segment jij valt? Vul dan deze vragenlijst in! Kijk dan ook vooral bij de sfeerbibliotheek, om te kijken of jouw woonbehoeftes overeenkomen met het segment!

Hebben we je aandacht getrokken?

Bekijk dan ook eens onze andere projecten.

Sfeerbibliotheek

Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een module waarbij je met een paar drukken op de knop een straat een compleet andere sfeerbeleving kan geven, door middel van sfeerelementen!

Luchtstroom

De luchtstroom is dé thuisbasis van de Ideeënjagers. Een plek samen met andere inspirerende en creatieve mensen gecreëerd op een betonplaat. Een inspirerende plek op het Suikterterrein in Groningen waar iedereen welkom is.

Ontdekkingsreis

Wij jagen natuurlijk op ideeën en deze opgedane kennis willen we natuurlijk delen! Vandaar dat we graag willen delen wat we hebben gezien, gehoord of wat wij super interessant vinden.

Wil je meer informatie, of heb je zelf een project waar je onze hulp bij kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Ga naar de bovenkant