We kunnen er niet omheen, COVID-19 heeft invloed op ons allemaal en veel van onze leefstijlen en –ritmes zijn veranderd. We wandelen massaal met zijn allen, ontmoeten mensen buiten, onze beleving is veranderd door de vele restricties. Sluit onze leefomgeving nog wel aan op deze veranderende leefstijlen? Ik doe onderzoek naar deze ontwikkeling!

Persoonlijk project Sara

Neem contact op!

Teach your family to have an healthy relationship with food.

Details project:

Categorie: Persoonlijk project
Start project: 2020

Bekijk hier de laatste updates van Sara

  • Het belang van de openbare ruimte in de pandemie
    Hoi allemaal! Ik ben Sara, één van de Ideeënjagers, en ik wil graag met jullie delen waar mijn persoonlijk project over gaat. COVID-19 is al een ti
  • De invloed van de auto op de leefomgeving
    Laatst had ik het boek ‘Het recht van de snelste’ gelezen, wat mij inspireerde voor deze blog. Daar beantwoorden Thalia Verkade en Marco te Brömm

COVID-19 en de leefomgeving:
Een eye-opener of een tijdelijke invloed?

Ik word blij tussen de wisselwerking van mens en zijn leefomgeving. Hoe kan je de leefomgeving inrichten dat aansluit op zijn gebruikers en wat voor invloed heeft de leefomgeving op zijn gebruikers? COVID-19 is een gigantische ontwikkeling in ons leven, en heeft invloed op ons allemaal. Sluit de leefomgeving nog wel aan op zijn gebruikers in het ‘nieuwe normaal’? Leefstijlen en ritmes zijn veranderd en dit kan zich door vertalen naar de leefomgeving. Bijvoorbeeld, de druk op de openbare ruimte is nu groter dan ooit en daardoor komen er verschillende knelpunten naar boven. We wandelen massaal, ontmoeten mensen buiten, en de beleving van de omgeving is nu ook anders door de restricties. Ik ben dan ook benieuwd: ‘Wat voor invloed heeft de pandemie op de leefomgeving en zijn gebruikers? En hoe kan je de leefomgeving aansluiten op deze veranderende leefstijlen voor nu en de toekomst? Ik ben nu druk bezig met interviews om deze veranderingen en invloeden in kaart te brengen. Mijn uiteindelijke doel is om de ideale leefomgeving te creëren die aansluit op het ‘nieuwe normaal.’

Wil je meer weten over dit project? Of heb je zelf input? Je kan altijd contact met me opnemen om even (online) rond de tafel met elkaar te zitten!

Contact

Hebben we je aandacht getrokken?

Bekijk dan ook eens onze andere projecten.

Persoonlijk Project Serra

Hoe word jij gestimuleerd en gemotiveerd om meer te gaan wandelen? Ik wil uitzoeken hoe een leefomgeving mensen kan stimuleren om meer te gaan wandelen. Om zo in kaart te brengen hoe de ideale toekomstige wijk/stad eruit komt te zien!

Lees verder

Persoonlijk Project Casper

Steeds meer mensen verhuizen naar de stad en de steden worden groter en groter, waardoor er nog maar weinig ruimte is voor groen. Terwijl natuur zoveel positieve invloed heeft op mensen! Ik ga kijken hoe deze positieve impact van planten benut kan worden, door een groene module te ontwikkelen die aan een huis kan worden toegevoegd.

Lees verder

Persoonlijk Project Helma

Wat maakt een plek een prettige plek waar je graag wil zijn? Dit is een heel boeiend onderwerp wat eigenlijk in elke woonwijk, plein, park of braakliggend stuk asfalt kan worden toegepast. Wie wil wat? Hoe richt je een ruimte in en wat is er belangrijk? Allemaal vragen waar ik antwoord op wil vinden!

Lees verder

Wil je meer informatie, of heb je zelf een project waar je onze hulp bij kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op!