Steeds meer mensen verhuizen naar de stad en de steden worden groter en groter, waardoor er nog maar weinig ruimte is voor groen. Terwijl natuur zoveel positieve invloed heeft op mensen! Ik ga kijken hoe deze positieve impact van planten benut kan worden, door een groene module te ontwikkelen die aan een huis kan worden toegevoegd.

Persoonlijk project Casper

Neem contact op!

Teach your family to have an healthy relationship with food.

Details project:

Categorie: Persoonlijk project
Start project: 2019

Bekijk hier de laatste updates van Casper

  • In je tuin aan de slag met de dingen die je al hebt
    Nu iedereen thuis zit waardeert iedereen zijn tuin ineens nog veel meer dan anders. En die tuin kon bij veel mensen blijkbaar wel een opfrisbeurtje ge
  • Waar zijn de originele groenideeën?
    Afgelopen vrijdag ben ik naar de Tuin & Sfeerbeurs geweest in Groningen, vooral om inspiratie op te doen en om te kijken wat de nieuwe ontwikkelingen
  • Ontstress eens met een plant
    Steeds meer mensen trekken naar de stad en steden worden daarom groter en compacter. Wereldwijd komen er per week anderhalf miljoen mensen in de stad

Dé groene toevoeging aan je huis

In mijn nieuwe huis in Groningen wilde ik veel planten hebben. Dit heb ik altijd fijn gevonden en de natuur is iets wat ik graag opzoek, en anders wel naar me toe haal. Vijf planten werden er 10 en 10 werden er 20. Hoeveel planten ik nu precies heb weet ik niet, maar ik weet wel dat ik me er heel prettig bij voel. Ik begon me steeds meer te realiseren dat één van de redenen dat ik graag veel planten om mij heen heb, is dat dit voor mij ook een soort rustpunt creëert. Een rustpunt in de alledaagse drukte en een fijne plek om even in terug te trekken.

De positieven impact van groen op het klimaat en milieu is bekend, maar wist je dat de psychologische invloed op de mens ook ontzettend groot is? Het kunnen zien van bomen, planten en andere natuurlijke elementen heeft een rustgevend effect en helpt je bij te komen van alle prikkels van de drukke stad. Het is dus eigenlijk een onmisbaar element in de stad! Maar hoe voeg je dit toe aan een volgebouwde stad? Voor mijn persoonlijk project kijk ik hoe ik natuurlijke elementen kan integreren in de bouw door een “groene module” te ontwikkelen: Een groen rustpunt in huis om te “ontstressen”. Planten zorgen voor minder stress, verhogen welzijn, zorgen voor minder ziektesymptomen en betere concentratie. Laten we deze positieve invloeden gaan benutten!

Wil je meedenken of meewerken aan mijn project? Neem dan contact op!

Contact

Hebben we je aandacht getrokken?

Bekijk dan ook eens onze andere projecten.

Persoonlijk Project Sara

We kunnen er niet omheen, COVID-19 heeft invloed op ons allemaal en veel van onze leefstijlen en –ritmes zijn veranderd. We wandelen massaal met zijn allen, ontmoeten mensen buiten, onze beleving is veranderd door de vele restricties. Sluit onze leefomgeving nog wel aan op deze veranderende leefstijlen? Ik doe onderzoek naar deze ontwikkeling!

Lees verder

Persoonlijk Project Helma

Wat maakt een plek een prettige plek waar je graag wil zijn? Dit is een heel boeiend onderwerp wat eigenlijk in elke woonwijk, plein, park of braakliggend stuk asfalt kan worden toegepast. Wie wil wat? Hoe richt je een ruimte in en wat is er belangrijk? Allemaal vragen waar ik antwoord op wil vinden!

Lees verder

Persoonlijk Project Sven

Ik ben al heel lang gefascineerd door water. Water is dé belangrijkste levensbron op aarde, terwijl veel mensen de aanwezigheid van water als vanzelfsprekend zien. Ik wil in mijn park van de toekomst laten zien hoe we op een laagdrempelige en leuke manier met water in de toekomst om kunnen gaan. Hoe ik dit doe? Je zult verrast zijn! Lees vooral verder.

Lees verder

Wil je meer informatie, of heb je zelf een project waar je onze hulp bij kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op!