Zoals ik laatst al schreef in mijn blog, ziet de werkweek van een Ideeënjager er ietsjes anders uit. De Ideeënjagers zijn enthousiaste mensen die met onze idealen de wereld een stukje mooier willen maken. Wij als Ideeënjagers zijn continu op jacht naar nieuwe ideeën en innovaties. En hoe kunnen we nou beter nieuwe ideeën en innovaties op doen, dan er op uit te gaan?

Sven, Rosalie en ik zijn gisteren dus op ontdekkingsreis geweest. Wij zijn de laatste tijd bezig om te kijken welke elementen op een huis belangrijk zijn in bijvoorbeeld een stad of een dorp. Om zo te kijken hoe je de sfeer van een straat gezellig kan maken. Als je bijvoorbeeld naar Groningen kijkt, en dan bijvoorbeeld naar de Grote Leliestraat, zie je dat veel huizen een sierlijst op het dak hebben. Daarnaast zie je ook dat bijna alle huizen andere soorten ramen, deuren en kleuren stenen hebben. Dit doet natuurlijk veel met een wijk. Door variatie toe te voegen in de woningen, krijgt de straat sfeer. En dat is belangrijk!

Doordat de Ideeënjagers in Groningen gevestigd zijn, kennen we de stad natuurlijk al als de beste. Daarom hebben we besloten om eens buiten de stad op pad te gaan. We zijn gisteren naar Winsum en Appingedam geweest, om daar te kijken wat voor verschillende stijlen huizen er zijn. Een leuk feitje, wist je dat Winsum als leukste dorp van Nederland in 2020 is verkozen? 🙂

Sven, Rosalie en ik zijn dus ’s ochtends vroeg op de trein gestapt richting Winsum. Na een kwartiertje rijden, komen we in het rustige Winsum aan. Het zonnetje schijnt en dat doet het straatbeeld goed. Wat ons als eerste opvalt aan de straat, is dat er veel wordt gewerkt met stucwerk. Daarnaast hebben de meeste huizen een markies, een soort luifel voor de ramen. Eenmaal verder gelopen komen we in het centrum aan. Het voelt er knus aan, en er is een markt aanwezig. Bij het centrum staat een brug met een prachtig uitzicht over de huizen. Het is grappig om te zien dat de huizen niet allemaal strak langs de waterlijn lopen, maar dat er verschil zit in hoogte en ligging.

Nadat we veel foto’s hebben gemaakt in Winsum, hebben we de trein gepakt naar Appingedam. Appingedam staat bekend om z’n hangende keukens. Een huis aan het water heeft een uitbouw waar dan de keukens letterlijk hangen. Vanaf het station zijn we door een straat gelopen waar de huizen gelijk aan de straat staan. Juist het tegenover gestelde als wat we in Winsum vanaf de brug zagen, staan hier juist de huizen allemaal strak langs de weg. Dit geeft gelijk een heel ander straatbeeld. Elk huis heeft een andere stijl, heeft andere kleur stenen, ramen, deuren, etc.

Met een flinke dosis inspiratie zijn we weer terug naar Groningen gegaan! Juist door op pad te gaan, dingen te bekijken, met mensen te praten, houden wij onze creativiteit op pijl. Zodat we dit weer kunnen gaan gebruiken in onze projecten!